Algemene informatie

Vragen lijst

Staat je vraag er niet tussen, Stel hem gerust via het contact formulier.

Door een stukadoor bescherm of verfraai jij je muren, plafonds of gevels. Het stucwerk bestaat uit specie, pleister en gipsmortel.

Een stukadoor is een vakman/specialist die alles weet over het aanbrengen van stucwerk. Door deze werkzaamheden bied een stukadoor bescherming bij de constructiedelen. Ook is een stukadoor er voor het verfraaien van het interieur. Je kan dan kiezen uit gipswerk of pleisterwerk.

Dit hangt af van een aantal factoren en wat jij zelf wilt. Daarnaast is het stuken van een muur of wand goedkoper dan het stuken van een plafond. Het stuken van muren wanden ligt vaak tussen de €5 en €20 per m2. Stucwerk aan plafonds liggen tussen de €15 en €25.

Ja bij nieuwbouw is dit mogelijk, maar tegenwoordig is de kans op scheurtjes heel klein. Tegenwoordig zijn de materialen flexibeler, hierdoor kunnen er dus geen scheurtjes ontstaan. Wel zou je na vier of vijf jaar moeten stuken.

Als de muren en plafonds verouderd zijn, dan is stuken wel nodig. Bij nieuwbouw is het niet altijd nodig.

De dikte wordt bepaald door hoe scheef de muur staat en of het uit lood bestaat. Gemiddeld ligt de dikte tussen de 8 mm en 5 cm.

Het stucwerk droogt per dag 1 mm. Heeft jouw stucwerk een laag van 8 mm, dan betekent het dat het pas na acht dagen gedroogd is.

Als je muur net gestukt is, dan kan je niet gelijk verf aanbrengen. Je zult eerst een speciale behandeling moeten uitvoeren met voorstrijkmiddel.

Raapwerk heeft vaak een dikkere laag stucwerk en pleisterwerk is vaak dunner, namelijk 2 tot 4 mm.