Meest getelde vragen

Wij hebben de meest getelde vragen voor u op een rijtje gezet. Mocht u meer vragen hebben stuur gerust een bericht via het contact formulier. 

Als stukadoor ben jij een echte vakman die stucwerk of pleisterwerk aanbrengt op o.a. muren, plafonds, wanden en gevels. Dit vormt een mooie afwerklaag voor het interieur of exterieur en beschermt en/ of verfraait de muren binnen of buiten. Ook moet je een goed inzicht hebben in de kwaliteit van muren en plafonds. Wij van comfortklus richten ons op het plafond en de muren van een woning of gebouw.

Over het algemeen kun je gebruik maken van de volgende vuistregel: reken 1 dag droogtijd per gestuukte millimeter. Natuurlijk zal het een type stucwerk sneller droger dan het andere, dit heeft te maken met zowel de dikte als de samenstelling ervan. Wij van comfortklus geven het advies een dag of vijf te wachten.

Ja, je kunt de muren en plafonds van jouw nieuwbouwwoning stucen. Maar houd er wel rekening mee dat er altijd een risico is op (haar)scheurtjes en barsten in het stucwerk. Dit risico verdwijnt nooit helemaal, ongeacht de vakkundigheid van de stukadoor of de kwaliteit van het stucwerk.

Een redelijke indicatie is dat een stukadoor gemiddeld 20-30 m2 per aan sausklaar stucwerk per dag zal produceren.

De garantie van stucwerk is voor binnenwerk 5 jaar en buitenwerk 3 jaar betreft de NOA voorwaarden. Dit geldt voor grote loszittende stukken of slecht hechtend stucwerk. Maar zeker ook voor het eventuele loslaten van het nieuw aangebrachte werk.

Toch bestaat hoogwaardig stucwerk meestal uit drie lagen. De eerste laag bestaat uit een zogeheten voorstrijkmiddel dat direct op de ondergrond wordt aangebracht. Hier komt de tweede laag bovenop. Dit is de raaplaag, waarop vervolgens de afwerklaag wordt aangebracht.